Trainingen

- Individueel

Vind je de stap naar de sportschool te groot, wil je verder revalideren na een traject bij de fysiotherapeut of vind je het prettig om 1 op 1 te trainen dan kun je kiezen voor een training waarbij je persoonlijk begeleid wordt. Hierbij kijken we naar jouw persoonlijke wensen. Wat voorop staat is het plezier hebben in het sporten en dat je trots kunt zijn op jezelf!

- Voor ruiters

Als ruiter ben je veel bezig met wat het beste is voor je paard en wil je deze in een zo goed mogelijke conditie hebben. Wat ook belangrijk is, is dat je zelf ook fit en goed in balans bent tijdens het rijden. Dit helpt om nog betere prestaties te krijgen. De aandacht bij deze trainingen ligt met name bij een goede balans en core stability.

Je kunt ook een clinic met bijvoorbeeld je rijvereniging organiseren, er komt hierbij een stukje therorie aan bod en daarna gaan we aan de slag met oefeningen die je ook zelfstandig uit kan voeren om zo je prestaties en plezier in het paardrijden te behouden of te verbeteren. 

Voor meer informatie hiervoor kun je altijd contact opnemen. 

- Jonge moeders

Ben je net bevallen en wil je weer lekker in je vel komen te zitten?
Dan is deze training misschien wel wat voor jou. 

Het is een training van 12 weken waarbij je 2 tot 3 keer in de week gaat sporten, waarvan 1 training begeleid in een groep van 4 tot 8 personen.
De andere 2 trainingen ga je zelfstandig thuis doen met behulp van een schema wat je mee krijgt. Je krijgt 3-4 schema’s tijdens deze 12 weken. 

Afhankelijk van je bevalling kun je vanaf 6 weken na de bevalling beginnen en bij een keizersnede vanaf 9 weken. 

De doelstelling van de training is het verlies van je uithoudingsvermogen en spierkracht tijdens de zwangerschap weer op een verantwoorde en leuke manier weer op te bouwen. 

Centraal staan conditie verbetering en het versterken van met name de bil, buik, borst en bekkenbodemspieren. 

Omdat je gaat trainen in de postnatale fase zal er een sneller herstel zijn van je lichaam en zo op een verantwoorde manier weer op je oude lichaamsgewicht komen.
Tevens is de kans op fysieke ongemakken kleiner, verminderde kans op een postnatale depressie, beter in staat om de dagelijkse activiteiten uit te voeren, enz. 

Voordat je gaat starten met de trainingen zal er een individuele intake gehouden worden om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken zodat je lekker in je vel gaat zitten. 

De trainingen hebben een opbouwend karakter waarbij enkele onderdelen elke keer terug komen:
– Warming up
– Conditie training
– Kracht training
– Cooling down 

- Small group training (4-8 personen) 

Wil je graag een groepstraining waarbij plezier en variatie voorop staat dan is dit de uitkomst. Tijdens de training wordt aandacht besteed aan conditie en kracht waarbij alle spieren aan bod komen. En dit op je eigen niveau. De training is voor 4 tot 8 personen, dit zodat iedereen oefeningen uit kan voeren die voor hem/haar uitdagend genoeg zijn. 

De volgende tijden zijn de trainingen (deze vinden plaats bij Praktijk den Hoogen te Reek):

Maandag van 10.00-11.00 

Dinsdag van 19.30-20.30 en 20.30-21.30 

Woensdag van 10.00-11.00 

Donderdag 18.00-19.00 en 19.00-20.00

Vrijdag 09.00-10.00

- Small group training met een lage intensiteit (4-8 personen) 

Wil je graag sporten maar weet je niet goed waar je terecht komt omdat je minder goed ‘mee’ kunt. Dan is dit misschien wel een mogelijkheid. 

Iedereen kan bewegen op zijn eigen niveau. 

Hierbij is de intensiteit van de oefeningen lager en ook hier wordt gekeken naar uitdagende oefeningen voor jou! 

- Core stability training 

Core stability, wat is dat nou eigenlijk? 
Globaal gezegd zijn dit de diepe spieren van de romp, (buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem), echter spelen alle spieren van je gehele torso mee. 
Armen en benen bewegen door stabilisatie en krachtsoverbrenging vanuit de core, dus om deze te bewegen hebben we onze core ook nodig. 

Een goede core is de basis voor een goed bewegingsverloop voor je dagelijkse handelingen maar ook voor betere sportprestaties. 

Een kleine opsomming waarmee je bent gebaat als je een goede core hebt: 
- vermindering van rugklachten
- minder kans op blessures 
- een betere houding, hierdoor vaak ook een beter zelfbeeld
- verbetering van sportprestaties (hardlopen, paardrijden, voetbal, turnen, enz.)

De volgende tijden zijn de trainingen (deze vinden plaats bij Praktijk den Hoogen te Reek):

Woensdag 11.00-11.30 

Vrijdag 10.00-10.30

- Sportvereniging 

Zit je bij een sportvereniging waarbij het zomer/winterstop is en wil je toch graag met je team trainen, dat kan. 

Het is van belang om een goede basisconditie te behouden, dit om weer zo goed mogelijk van start te kunnen als het seizoen weer begint. Je verkleint hiermee ook de kans op blessures. Ook kan het leuk zijn om eens een andere training te hebben samen met je team. 

Je kunt informeren naar de mogelijkheden hiervoor.