Massage

- Ontspanningsmassage 

Wil je even lekker helemaal ontspannen en wat tijd voor jezelf dan is een ontspanningsmassage een goede uitkomst. Doormiddel van verschillende handgrepen wordt ervoor gezorgd dat je lichaam zich volledig gaat ontspannen. Er wordt tijdens de massage een ontspannen sfeer gecreëerd zodat ook je geest tot rust kan komen.

Tevens geeft een ontspanningsmassage een positief effect op de doorbloeding, ontspanning van spieren en het zenuwstelsel, eventuele afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en pijn kan verzachten. 

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van een lekker geurende olie en naar eigen invulling kan er gebruikt gemaakt worden van hot stones of bamboe stokjes om het geheel nog aangenamer te maken.

De ontspanningsmassage is te boeken per 45, 60 of 90 minuten en kan bij je thuis of in mijn praktijk in Herpen.
Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een kussen gevuld met warm water. Gedurende de massage lig je met je rug op het kussen. Je voelt de warmte van het kussen en hierbij wordt ook je gehele lichaam ontspannen gemasseerd door middel van een speciale techniek. De warmte geeft een extra ontspannen dimensie. 

- Warmwaterkussen massage

Deze massage is zeer geschikt voor mensen die niet of moeilijk op hun buik kunnen liggen. 

- Therapeutische massage

Een therapeutische massage is vaak een kortere actievere massage waarbij de spieren stevig gemasseerd worden zodat de spanning af kan nemen en eventele afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Voor de volgende klachten kan het o.a. ingezet worden: 

- rugklachten
- nekklachten
- hoofdpijn
- schouderklachten
- Pijnklachten in benen
- Enzovoort.

- Sportmassage

Bij een sportmassage is de aandacht vooral bij het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Er wordt gezorgd dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hiermee wordt herstel na bijvoorbeeld een zware inspanning sneller bevorderd. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van de spieren en verklein je de kans op overbelasting blessures. 

En sportmassage kan enkele dagen voor (spieren ‘voorbereiden’ op inspanning) of enkele dagen na een zware inspanning (herstel bevordering) uit worden gevoerd. 

Er wordt stevig gemasseerd en eventueel ook gebruikt gemaakt van bindweefsel massage. 

Ben je een intensief sporter of merk je dat je regelmatig stijve/stramme spieren hebt dan is het goed om preventief een sportmassage te nemen. (eens in de 4-6 weken) 

En sportmassage kan dus preventief, pro-actief en reactief in worden gezet. 

Om het gehele lichaam goed te behandelen wordt geadviseerd om een minstens een uur te plannen voor een massage. 

- Zwangerschapsmassage

Zwanger? Gefeliciteerd!

Je zult al gemerkt hebben dat je lichaam tijdens de zwangerschap veranderd, en niet alleen de buik die groot maar ook alle andere veranderingen die erbij komen kijken. Je lichaam is zich aan het voorbereiden op de groei van het kindje en de bevalling die komen gaat. Door al deze veranderingen kunnen er klachten ontstaan. 

Een massage kan deze klachten verlichten en de zwangerschap verder zo prettig mogelijk te laten verlopen. 

Door het stimuleren van de doorbloeding en de lymfevaten wordt de placenta ook beter doorbloed en komen de positieve effecten van de massage ook bij de baby terecht. 

De zwangerschap kan ook stress/angst met zich meebrengen, hormonale veranderingen, onzekerheid, enz. Hierbij wordt de aandacht gelegd op de ontspanning en je hoofd even helemaal tot rust te laten komen. 

Bij een zwangerschapsmassage kan er dus gekozen voor de behandeling van klachten of het volledig richten op de ontspanning. 


Om hiervoor een keuze te maken kun je altijd vrijblijvend contact opnemen voor een advies.